Home » Over Zo Zero » Zo Zero Missie

Onze Missie

Wat is onze missie?

Zorgen voor een zee met meer vissen dan plastic.

                                                                    ◉    

                                                             ◉                                                                                        ◉        ◉

                              ◉ 

Wat is het probleem?  

Onderzoekers schatten dat sinds de jaren 50 van de vorige eeuw 8.3 miljard ton plastic is geproduceerd. Hiervan is tot 2015 6.3 miljard ton als afval geëindigd, slechts 9% is gerecycled en 12% verbrand. De overige 79% ligt op overvolle afvalstortplaatsen of in het milieu. Ieder jaar eindigt tussen de 5 en 13 miljoen ton plastic in zee. Het duurt bijna 400 jaar voordat plastic is afgebroken. Zeedieren, van plankton tot walvissen, eten plastic, ons afval. Als wij zo doorgaan zal er tegen 2050 12 miljard ton plastic op afvalstortplaatsen en in de natuurlijke omgeving liggen en zal de zee meer plastic dan vissen bevatten.

         ◉         ◉

                                     ◉            ◉                                                                                                 ◉        

Wat doen wij?

Veel plastic wordt gebruikt om wegwerpartikelen te maken zoals plastic tasjes, drinkflesjes en verpakkingen voor ons eten, die na eenmalig gebruik als afval eindigen.

Zo Zero creëert bewustwording en laat zien dat het anders kan. Niet alleen door middel van de producten die wij verkopen, maar wij delen ook tips en informatie via onze blogs en social media. Zo Zero maakt het voor jou makkelijker om alternatieven te vinden voor 'single-use' plastic en om je afval verbruik te verminderen.

                                                                                       ◉    

                                                                               ◉                  

                                                           ◉        ◉

                                                   ◉ 

Wat kun jij doen?

Kan één persoon een verschil maken? Wij zien het zo: als iedereen stopt met het gebruik van rietjes, scheelt dat gemiddeld 1,6 rietje per persoon per dag. Dat is bijna 600 rietjes per jaar."Verbeter de wereld, begin bij jezelf." Het mag een cliché zijn, maar het is een cliché met een reden. Probeer 'single-use' plastic producten, zoals plastic tasjes en verpakkingen, te vermijden en shop plasticvrij. Zo Zero helpt je daarbij!